Закон і Бізнес


За спам штрафуватимуть — прийнято закон


30.09.2020 15:39
5001

Розсилання спаму або комерційних електронних повідомлень без згоди отримувача каратиметься штрафом.


Відповідна норма міститься в Законі «Про електронні комунікації», що прийняла сьогодні Верховна Рада України (на базі проекту №3014), повідомляє «Закон і Бізнес».

Зокрема, згідно порівняльної таблиці до документу, розсилання спаму – тягне за собою накладення штрафу в розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн).

Ненадання кінцевому користувачу електронних комунікаційних послуг можливості при отриманні комерційний електронних повідомлень з цілю реклами чи продажу товарів та/або послуг відмовитися від їх розсилання — тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-8500 грн). Такий само штраф передбачено за надсилання комерційних електронних комунікацій без надання інформації про особу відправника.

Також Законом визначено правові основи діяльності постачальників електронних комунікаційних мереж та/або послуг та передбачено:

запровадити повідомний принцип реєстрації суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері електронних комунікацій;

установити виключний перелік вимог до учасників ринку;

запровадити консультації з учасниками ринку з усіх питань, що зачіпають їх інтереси.

Закон і Бізнес