Закон і Бізнес


Відпустка без збереження зарплати: умови надання роз’яснили в Держпраці


21.09.2020 15:29
6109

Працівнику за його бажанням надається в обов’язковому порядку відпустка без збереження заробітної плати.


Про це йдеться в роз’ясненні ГУ Держпраці у Львівські області, передає «Закон і Бізнес».

До Управління надійшло прохання пояснити чи має право працівник на відпустку 24 календарні дні без збереження зарплати, якщо на підприємстві  він працює менше шести місяців, а за попереднім місцем роботи, пропрацювавши 1 місяць 2 дні, звільнився за власним бажанням та при звільненні отримав компенсацію за два дні невикористаної щорічної основної відпустки.

Як зазначили у відомстві, статтею 84 Кодексу законів про працю України передбачено, що у випадках, передбачених ст. 25 Закону України «Про відпустки», працівнику за його бажанням надається в обов’язковому порядку відпустка без збереження заробітної плати.

Статтею 25 Закону України «Про відпустки» визначені всі обставини та категорії працівників, яким відпустка без збереження заробітної плати надається в обов’язковому порядку. Зокрема, працівникам, які не використали за попереднім місцем роботи щорічну основну та додаткові відпустки повністю або частково і одержали за них грошову компенсацію, – тривалістю до 24 календарних днів у перший рік роботи на даному підприємстві до настання шестимісячного терміну безперервної роботи (пункт 16 частини 1 статті 25 Закону України «Про відпустки»).

«Таким чином, виконані умови, які передбачені п. 16 частини 1 ст. 25 Закону України «Про відпустки».  Тобто працівник має право на отримання відпустки без збереження заробітної плати тривалістю до 24 календарних днів у перший рік роботи до настання шестимісячного терміну безперервної роботи», — пояснили в управлінні .

Закон і Бізнес