Закон і Бізнес


Київ в помаранчевій зоні карантину


14.09.2020 09:06
9252

Відсьогодні, 14 вересня, в Києві заборонена діяльність фітнес-клубів, хостелів, діють і інші обмеження, визначені для помаранчевої карантинної зони. Школи працюють в очному і змішаному форматі.


Нове епідемічне зонування в столиці діє згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10.09.2020 № 30 «Про встановлення рівнів епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавирусом SARS-CoV-2», передає «Закон і Бізнес».

Оскільки на території Києва встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки, то в місті забороняється:

проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю понад 100 осіб і більше однієї людини на 20 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід;

діяльність установ, що надають послуги з розміщення, крім готелів;

робота після 24-ї і до 7 годин розважальних закладів (нічних клубів), а також суб'єктів господарювання з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів і т.д. ), крім діяльності з надання послуг громадського харчування з адресної доставки замовлень і замовлень на винос;

відвідування навчальних закладів здобувачами освіти групами в кількості більше 20 осіб, крім закладів дошкільної та загальної середньої освіти;

проведення закладами охорони здоров'я планових заходів щодо госпіталізації, крім: надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів; вагітним, породіллям, новонародженим; пацієнтам з онкологічними захворюваннями надання паліативної медичної допомоги в стаціонарних умовах; проведення інших невідкладних і термінових заходів щодо госпіталізації, якщо в результаті їх перенесення існує значний ризик для життя або здоров'я людей. Такі пацієнти підлягають обов'язковому тестуванню на COVID-19;

6) діяльність спортивних залів, фітнес-центрів;

7) прийом дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;

8) оздоровлення та відпочинок дітей за межами території, де встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки.

Крім того діють також обмеження, передбачені для «зеленого» і «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, згідно з якими забороняється:

здійснення перевезень пасажирів у кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння;

відвідування сторонніми особами установ і закладів соціального захисту громадян похилого віку, психічними порушеннями, установ і організацій, що надають соціальні послуги сім'ям / особам, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Всі ці обмеження діють згідно з постановою Кабінету Міністрів від 22.08.2020 №  641 «Про встановлення карантину та впровадження посилених протиепідемічних заходів на території з широким розповсюдженням гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавируса SARS-CoV-2».

З приводу роботи шкіл в Києві, то в умовах помаранчевого рівня епідеміологічної небезпеки, вони працюватимуть в очному і змішаному форматах, повідомили в адміністрації міста. Станом на 12 вересня, на карантин закрито 2 з 428 шкіл.

Додамо, що за повідомленням Міністерства охорони здоров'я, рішення про ослаблення «червоного», «помаранчевого» та «жовтого» рівня епідемічної небезпеки не може бути переглянуто раніше ніж через 14 днів з дня його встановлення.

Закон і Бізнес