Закон і Бізнес


Замість «пакунка малюка» — гроші на картку


01.09.2020 10:07
3873

Відсьогодні, 1 вересня, в Україні починає працювати новий механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги «пакунок малюка».


Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики, передає «Закон і Бізнес».

«Сьогодні АТ «Комерційний банк «ПриватБанк» розпочинає видачу картки для виплати одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», — поінформували в міністерстві.

Картку можна відкрити протягом року з дати народження дитини, кошти можна використати ще протягом року з моменту їх зарахування шляхом придбання дитячих товарів (засоби догляду за дітьми та дитячі засоби гігієни: підгузки, серветки; дитячий одяг та взуття; дитяче харчування; дитячий посуд; дитячі іграшки; текстиль для дітей, у тому числі рушники, ковдри) і товарів для породіллі.  

 Щоб отримати грошову компенсацію  батьки мають укласти договір з АТ «КБ «ПриватБанк», відкрити рахунок зі спеціальним режимом використання, отримати картку, потім звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем проживання/перебування із заявою та пакетом документів протягом 12 місяців з дати народження дитини.  Згідно даних міністерства, необхідні такі документи:

копія свідоцтва про народження дитини;

копія посвідки на постійне проживання/посвідчення біженця/довідки про звернення за захистом в Україні/посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту (для іноземця та особи без громадянства;

копія документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;

копія рішення про встановлення опіки (в разі здійснення опіки над дитиною);

копія рішення про влаштування дитини в сім'ю патронатного вихователя (для патронатного вихователя);

довідка з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (в разі народження дитини у пологовому будинку в 2020 році).

Закон і Бізнес