Закон і Бізнес


ВРП розгляне звільнення 3 суддів (порядок денний)


11.08.2020 09:00
16169

Сьогодні,11 серпня, збереться на засідання Вища рада правосуддя. ВРП розгляне клопотання про відсторонення судді від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Також заплановано розгляд матеріалів про звільнення суддів.


Порядок денний № 63

засідання Вищої ради правосуддя

11 серпня 2020 року

1. Розгляд клопотання заступника Генерального прокурора Мамедова Г.А. про тимчасове відсторонення судді Городищенського районного суду Черкаської області СИНИЦІ Людмили Павлівни від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.).

2. Розгляд матеріалів про переведення суддів:

Петрика Ігоря Йосиповича - до Шостого апеляційного адміністративного суду.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

 3. Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами (у зв’язку з поданням заяви про відставку):

Ткаченко Тетяни Борисівни - судді Донецького апеляційного суду

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Артеменко І.А.)

 Яроша Сергія Олександровича - судді Гуляйпільського районного суду Запорізької області.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Блажівська О.Є.)

 4. Розгляд матеріалів про звільнення суддів з посад на підставі підпункту 4 пункту 16¹ розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подань з рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів України:

Радчикової  Олени Петрівни - судді Шевченківського районного суду міста Києва;

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

5. Розгляд матеріалів щодо наявності підстав для притягнення судді Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області СУШКОВОЇ (СТАСОВСЬКОЇ) Людмили Іванівни до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

6. Розгляд подання Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про тимчасове, на чотири місяці, відсторонення судді Чугуївського міського суду Харківської області КОВРИГІНА Олександра Сергійовича від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з питань застосування норм Цивільного процесуального кодексу України при розгляді цивільних справ та норм Кодексу України про адміністративні правопорушення з подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Артеменко І.А.)

7. Розгляд повідомлень суддів Одеського апеляційного суду КРАВЦЯ Юліана Івановича, МАНДРИКА Віталія Олександровича про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.)

8. Про затвердження висновків члена Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Овсієнка А.А. – за повідомленням судді Жовтневого районного суду міста Харкова МАКАРОВА Володимира Олександровича;

2) Овсієнка А.А. – за повідомленням судді Балаклійського районного суду Харківської області СТРИГУНЕНКА Володимира Миколайовича;

3) Овсієнка А.А. – за повідомленням судді Саратського районного суду Одеської області БУЧАЦЬКОЇ Алли Іванівни;

4) Овсієнка А.А. – за повідомленням суддів Великої Палати Верховного Суду АНТОНЮК Наталії Олегівни, АНЦУПОВОЇ Тетяни Олександрівни, БАКУЛІНОЇ Світлани Віталіївни, БРИТАНЧУКА Володимира Васильовича, ВЛАСОВА Юрія Леонідовича, ГРИЦІВА Михайла Івановича, ГУДИМИ Дмитра Анатолійовича, ЄЛЕНІНОЇ Жанни Миколаївни, ЗОЛОТНІКОВА Олександра Сергійовича, КІБЕНКО Олени Рувімівни, КНЯЗЄВА Всеволода Сергійовича, ЛОБОЙКА Леоніда Миколайовича, ЛЯЩЕНКО Наталії Павлівни, ПРОКОПЕНКА Олександра Борисовича, РОГАЧ Лариси Іванівни, СИТНІК Олени Миколаївни, ТКАЧУКА Олега Степановича, УРКЕВИЧ Віталія Юрійовича, ЯНОВСЬКОЇ Олександри Григорівни;

5) Розваляєвої Т.С. – за повідомленням судді Північного апеляційного господарського суду КРАВЧУКА Геннадія Анатолійовича;

6) Розваляєвої Т.С. – за повідомленням судді Кузнецовського міського суду Рівненської області МАЛКОВА Валерія Володимировича.

(Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.)

9. Різне.

Закон і Бізнес