Закон і Бізнес


Мінімальну заробітну плату планують збільшити


06.08.2020 18:17
5318

Президент України Володимир Зеленський подає на розгляд Верховної Ради законопроект «Про внесення змін до Державного бюджету на 2020 рік» щодо збільшення розміру мінімальної заробітної плати.


Про це повідомила заступник керівника Офісу Глави держави Юлія Ковалів, повідомляє «Закон і Бізнес» з посиланням на Офіційне інтернет-представництво Президента України.

За словами Ю.Ковалів, розмір мінімальної заробітної плати планується збільшити до п’яти тисяч гривень з 1 вересня поточного року. Верховна Рада розгляне та затвердить зміни до основного фінансового документа до кінця серпня «на позачерговій сесії, яка буде скликана для розгляду законопроекту». 

Заступник керівника Офісу Президента також повідомила, що відповідно до запропонованих змін до бюджету, основним джерелом для фінансування таких збільшених заробітних плат стане насамперед економія на обслуговуванні державного боргу.

Додамо, що на сайті ВР зареєстровано проект Закону 06.08.2020 №3963 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», автором якого є Президент В.Зеленський. Текст законопроекту відсутній. 

Закон і Бізнес