Закон і Бізнес


Нюанси перетину «червоної» карантинної зони роз'яснили в МОЗ


Регіони за рівнем поширення COVID-19

03.08.2020 15:05
5039

Перетинати кордони території, яка віднесена до «червоної» зони епідемічної небезпеки поширення COVID-19, можливо тільки на особистому автомобілі.


Про це на брифінгу 3 серпня сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов, з посиланням на Укрінформ передає «Закон і Бізнес».

«На території, яка віднесена до «червоної» зони небезпеки, припиняється робота громадського транспорту. Тобто, перетин кордону можливий виключно на власному автомобільному транспорті, якщо в ньому не більше 5 осіб, за винятком дітей до 14 років. Якщо діти до 14 років, то кількість пасажирів в цьому автомобільному транспорті може бути більше», — сказав М.Степанов.

За його словами, при перетині кордонів різних карантинних зон необхідності здавати тест на коронавірус  немає.

Нагадаємо, за результатами засідання Центральної комісії ТЕБ та НС 31 липня до червоної зони віднесено міста Луцьк,  Тернопіль та Кіцманський район Чернівецької області. До помаранчевої зони віднесли 10 регіонів: 2 — у Волинській області, 4 — у Львівській, 2 — в Івано-Франківській та 2 — у Тернопільській областях. У жовтій зоні — 40 регіонів.  Київ станом на 1 серпня у зеленій зоні.  

Закон і Бізнес