Закон і Бізнес


У СІЗО дозволили короткострокові побачення під час карантину


03.08.2020 12:42
15879

Засудженим та особам, узятим під варту, які тримаються в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах Департаменту з питань виконання кримінальних покарань України, з 27 липня на період дії карантину дозволені короткострокові побачення.


Про це повідомило Міністерство юстиції України на своїй Facebook-сторінці, передає «Закон і Бізнес».

Зазначається, що короткострокові побачення дозволені із захисниками та адвокатами або іншими фахівцями у галузі права, які законом мають право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи. Також короткострокові побачення дозволені із родичами або іншими особами.

«Короткострокові побачення надаються виключно за умови використання зазначеними особами респіраторів (без клапана видиху) або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, та відсутності у них на момент побачення ознак інфікування COVID-19», — йдеться в повідомленні.

Проводяться короткострокові побачення виключно через суцільне розмежувальне скло й переговорний пристрій та з дотриманням протиепідемічних правил.

Крім того, засудженим дозволені короткострокові побачення із родичами або іншими особами з використанням засобів ІР-телефонії або через глобальну мережу Інтернет (Skype) у спеціально обладнаних приміщеннях, згідно з порядком, визначеним Міністерством юстиції України.

Закон і Бізнес