Закон і Бізнес


Підозрювані у злочинах, пов’язаних із наркотиками, не зможуть вийти під заставу


24.07.2020 17:34
6157

До Кримінального процесуального кодексу України пропонується внести зміни, які унеможливлять призначення застави у якості запобіжного заходу при скоєнні злочинів, пов'язаних зі збутом і оборотом наркотиків.


Про це йдеться в тексті законопроекту від 21.07.2020 №3915 «Про внесення зміни до статті 183 Кримінального процесуального кодексу України щодо права слідчого судді, суду не визначати розмір застави у кримінальному провадженні», повідомляє «Закон і Бізнес».

Текст законопроекту сьогодні з’явився на сайті Верховної Ради.  

Документом пропонується доповнити п’ятим пунктом частину четверту статті 183 Кримінального процесуального кодексу України.

«5) щодо злочину, передбаченого частиною третьою статті 307 Кримінального кодексу України», — йдеться в тексті документу.

Нагадаємо, частина третья статті 307 Кримінального кодексу України передбачає покарання за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою, а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах, або вчинені із залученням малолітнього або щодо малолітнього.

Як відомо, ініціатор законопроекту №3915 Президент України Володимир Зеленський.

Закон і Бізнес