Закон і Бізнес


Судді доручили написати реферат про практику призначення експертизи


14.02.2013 13:17
2550

На сьогоднішньому засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів розглядалося питання про притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності.


Як повідомила кореспондентка «ЗіБ», з-поміж тих суддів, чиї справи розглядалися, чотири отримали догани. При цьому троє суддів – із Херсона.

Догану отримав, тому числі, і суддя Комсомольського районного суду м. Херсон Леонід Скрипник. На суддю поскаржилися через тяганину - справа перебувала у провадженні судді 10 місяців. Законник пояснював такі строки неявкою сторін на засідання. Проте питання неявки було актуально і для самого судді. Як стверджувала член комісії Ніна Фадєєва, яка доповідала матеріали справи, суддя приїхав на засідання ВККС після четвертого виклику. Сам Л.Скрипник заперечує цей факт, мовляв, як тільки прийшло повідомлення – він зразу приїхав, а попередні три не отримував.

Проте Ніну Фадеєву цікавило таке: чому суддя від дня винесення постанови про призначення експертизи тримав справу у себе три місяці. Суддя відповів, що чекав запита експерта. На що член комісії Володимир Віхров спитав: «А ви читали закон про експертизу і постанову пленуму?»

Довести свою обізнаність суддя зможе, виконавши доручене йому завдання ВККС - направити протягом місяця до комісії на ім’я голови комісії написаний ним реферат про практику призначення експертизи суддею. А поки що судді оголосили догану.