Закон і Бізнес


Адвокат назвав військову експертизу анахронізмом


.

20.07.2020 16:50
5176

Прокуратура може вручити підозру у державній зраді коли та кому завгодно, сподіваючись на підсилення аргументації судовою військовою експертизою.


Адвокат, заслужений юрист України Олег Животов, що є захисником інтересів екс-начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-полковника Володимира Замани, зазначив, що військової судової експертизи немає у жодній цивілізованій країні світу. Хоча б тому, що спрогнозувати дії будь-якої людини під час війни не можливо.

Про це О.Животов заявив під час прес-конференції на тему «Правда про винних у здачі Криму», передає кореспондент видання «Закон і Бізнес».

А мета такої експерти полягає саме у з’ясуванні обставин, за яких могла бути умисно підірвана обороноздатність держави. Тим паче мова у даній підозрі на адресу В.Замани навіть не йде про військовий стан, який, як відомо, не було проголошено.

О.Животов зауважив, що ця справа увійде в історію, оскільки докази у даній справі послідовно відображають реальну картину подій 2014 року. Окрім цього, адвокат зізнається, що вперше в житті стикнувся із прокурором-істориком, який із 60 сторінок підозри В.Замані, на 9 сторінках описав, як історично розвивались стосунки між Україною та Росією і ще на 27 сторінках – як складали свої вектори основні політичні діячі протягом всієї історії незалежної України.

Закон і Бізнес