Закон і Бізнес


Смерть співробітника СБУ: підозрюють двох грабіжників


17.07.2020 16:45
3006

Підозру у розбійному нападі на співробітника СБУ та нанесенні йому тяжкого тілесного ушкодження, що призвело до смерті пред’явили двом чоловікам, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності.


Про це йдеться в повідомленні Офіса Генерального прокурора, передає «Закон і Бізнес».

За даними слідства, 14 липня 2020 року приблизно о 23 годині 30 хвилин, перебуваючи на вул. Йорданській у м. Києві, підозрювані помітили потерпілого та напали на нього з метою заволодіння майном. Один із них завдав удар по голові, після чого заволоділи особистими речами потерпілого, а саме мобільними телефонами, банківською карткою, сумкою та документами, і зникли з місця скоєння злочину.

Підозрюваних затримали. Ними виявилися двоє чоловіків, які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності: один з них наразі є обвинуваченим у кримінальному провадженні за фактом крадіжки, що перебуває на розгляді в суді, а інший раніше засуджений за умисне тяжке тілесне ушкодження.

«У ході огляду за місцем проживання затриманих вилучено банківську картку потерпілого, його документи та сумку. Також встановлено особу, якій вони збули мобільні телефони загиблого. Крім того, у ході обстеження прилеглої до місця події території вилучено ймовірне знаряддя злочину», — йдеться в повідомленні.

Чоловіка повідомлено про підозру у розбійному нападі на співробітника СБУ та нанесення йому тяжкого тілесного ушкодження, що призвело до настання смерті (ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 121 КК України).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 Як повідомлялося, слідчого з особливо важливих справ Служби безпеки України виявили мертвим в ніч на 15 липня 2020 року на одній з вулиць Оболонського району Києва. 

Закон і Бізнес