Закон і Бізнес


Нардепи планують масштабну реформу СБУ на осінь


У профільному комітеті ВР обіцяють взятися за СБУ одразу після завершення реформи прокуратури

14.07.2020 10:58
6060

Службу безпеки України очікує масштабна реформа. Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності у серпні 2020 року представить свій варіант змін.


Про це повідомив під час зустрічі з правниками голова Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський, передає видання «Закон і Бізнес».

За його словами, реформа буде масштабною, адже в парламенті вже є законопроект щодо Бюро фінансових розслідувань,  яке повинне перебрати на себе багато функцій від інших правоохоронних органів.  

Одним з найбільш складних питань Д.Монастирський назвав розмежування аспектів контррозвідувальної діяльності з оперативною слідчою. Він зазначив, що оскільки суспільство очікує створення нового демілітаризованого органу, який повинен перебрати на себе функції Національної поліції та СБУ, до реформи мають підійти ґрунтовно.

Як повідомив нардеп, протягом найближчого місяця необхідно очікувати комітетського варіанта реформ, в якому будуть виокремлені зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів.

Крім того, за словами голови комітету, щоб розпочати реформу СБУ, необхідно завершити реформу прокуратури.

Докладніше про зустріч Д. Монастирського із правниками читайте тут.

Закон і Бізнес