Закон і Бізнес


В Україні закриють вісім колоній


09.07.2020 14:38
4274

Міністерство юстиції України визначило які саме установи виконання покарань будуть закриті і запропоновані інвесторам.


Про це повідомила заступник міністра юстиції Олена Висоцька, передає видання «Закон і Бізнес».

«Прийнято рішення про оптимізацію наступних установ: Ковальська виховна колонія, Черкаська виправна колонія №62, Дергачівська виправна колонія №109, Жовтоводська виправна колонія № 26, Ігренський виправний центр №133, Чорноморська виправна колонія №74, Ширяївський виправний центр №111 та Устинівський виправний центр №37. Розроблена «дорожня карта», план заходів, які пройдуть після прийняття такого рішення», — сказала Висоцька.

«Засуджені з цих установ будуть переміщені в інші установи виконання покарань, як правило, з кращими умовами утримання. Персонал цих установ буде звільнено, їм буде запропонована робота в найближчих установах або в міжрегіональних управліннях Міністерства юстиції України», — повідомила заступник міністра юстиції.

За її заявою, це дозволить оптимізувати систему, зменшити поточні і капітальні витрати на утримання системи кримінально-виконавчої служби.

 «Ми анонсували і підтверджуємо, що майнові комплекси, на яких розміщені установи виконання покарань, що підлягають консервації, будемо пропонувати інвесторам для того, щоб покращувати нашу інфраструктуру, зокрема, ремонтувати або будувати нові слідчі ізолятори», — додала Висоцька.

Закон і Бізнес