Закон і Бізнес


Детективи НАБУ нагрянули з обшуками до адвокатів, колишніх правоохоронців


02.07.2020 11:41
8562

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки квартир та офісів представників Ради адвокатів Київської області. Примітно, що обшуки відбувались у «молодих» адвокатів, колишніх правоохоронців.


Про це «ЗіБ» повідомили у Комітеті захисту прав адвокатів Ради адвокатів Київської області.

1 липня 2020 року для Комітету захисту прав адвокатів почався з того, що детективи НАБУ прибули з обшуками на п’ять адрес помешкань та офісу адвокатів.  Повідомлення про «такий візит» детективи «завчасно» направили на електрону пошту Ради після 22 години вечора 30 червня 2020 року.

Представники Комітету: Кузьменко Валерій, Власенко Сергій, Путраймс Ілмарс, Вовчук Микола, Лисенко Ксенія, Левадний Олександр, Бучинський Олег, Вілінський Валентин, Третьяк Ніна виїхали на адреси проведення обшуків.

Уже через годину з моменту повідомлення представники Комітету були на об’єктах, не зважаючи, що деякі адреси знаходились за межами Києва.

Під час обшуків правоохоронці вилучили ноутбуки,  мобільні телефони та флешки. Представники Комітету виклали письмово свої зауваження до протоколів обшуків.

І наостанок, Комітет знову зазначає про ухвали слідчих суддів Вищого антикорупційного суду. За вказаними ухвалами можна виносити усе, в усіх ухвалах не було нічого вказано, що саме будуть шукати, які факти перевіряти, що має значення для справи, а що ні, якщо оглядати комп’ютерну техніку, то за якими фактами здійснювати контекстний пошук, крім номера з ЄРДР та номерів статей КК більше нічого. Необмежене поле для зловживань, впевнені адвокати.

Рада адвокатів обурена, чи невже це судовий контроль за органами досудового розслідування, чи, можливо, новий наступ на адвокатів.

Як зазначили в Комітеті, «вишенькою на тістечку» стало те, що усі обшуки відбувались у «молодих» колег, колишніх правоохоронців. Колеги, які мають великий практичний досвід у правоохоронних органах, були шоковано вражені діями своїх колишніх колег. 

Закон і Бізнес