Закон і Бізнес


Майдан «на районі»


№25 (1479) 20.06—26.06.2020
3305

Активістам не сподобалося, що обвинувачених у бандитизмі та вбивстві відпустили під домашній арешт. Своє уявлення про справедливість вони вирішили відстоювати помиями та погрозами.


Законники з Бердянського міськрайонного суду Запорізької області скаржаться на мітинг. Під час розгляду справи про бандитизм судді допитали свідків, переглянули матеріали справи й дійшли висновку, що обвинувачених у співучасті в бандитизмі, незаконному поводженні зі зброєю та вбивстві необов’язково тримати під вартою. На час процесу вони цілком можуть посидіти вдома.

Проте громадськість мала іншу думку із цього приводу. Після прийняття рішення про домашній арешт ймовірних бандитів під судом зібрався мітинг. Попри те що ніхто не постраждав, служителів Феміди налякали погрози активістів, котрі пообіцяли їм суд Лінча. Також небайдужі громадяни, щоб підтвердити серйозність власних намірів, розлили біля входу кров і помиї та навіть мали намір палити автомобільні шини.

Перебіг такої небуденної для маленького містечка події, як мітинг, транслювали на сторінці у «Фейсбуку». Крім того, активісти пообіцяли податися до столиці й шукати правди там, адже вирішили за будь-яку ціну добитись арешту ймовірних убивць. Між іншим, Запорізька область, за даними різних років, лідирує серед областей України за рівнем криміногенності.

Такі дії мітингувальників неабияк налякали представників третьої гілки влади. Тому вони звернулися до Вищої ради правосуддя (№2751/0/6-20) по захист.