Закон і Бізнес


Штраф за перебування без маски в громадському транспорті хочуть збільшити


16.06.2020 16:06
6601

Суспільство сприймає послаблення карантинних заходів як скасування карантину, тому громадяни почали нехтувати носінням масок в громадських місцях і транспорті. Вирішити цю проблему хочуть шляхом посилення покарання.


Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає «Закон і Бізнес» з посиланям на урядовий портал.

У зв’язку зі збільшенням кількості хворих на коронавірус Кабінет Міністрів хоче ініціювати підвищення штрафів за відсутність масок в приміщеннях і в громадському транспорті під час карантину.

Очільник Уряду закликав голів ОДА тримати епідемію під контролем.

«Людям треба роз'яснювати ці питання. Щодо дотримання соціальної дистанції, щодо дотримання маскового режиму. Ми готові переглянути питання носіння масок на вулицях, але маски в приміщеннях ще довго будуть актуальними. Тому ми плануємо виносити на засідання Уряду та у Верховну Раду питання посилення адміністративної відповідальності за недотримання маскового режиму в приміщеннях та громадському транспорті. Дуже важливо постійно комунікувати з суспільством з метою дотримання цих соціальних заходів», — підкреслив Д.Шмигаль.

Прем’єр-міністр наголосив, що треба діяти зараз, щоб не допустити в певний момент експонентного зростання захворілих та перевантаження медичних закладів.

Закон і Бізнес