Закон і Бізнес


Коломойський не звертався до юристів Портнова


.

06.05.2020 11:12
3244

Ніхто з юристів нашої команди не вів справи Приватбанку. Ми не вели справи, пов'язані з його націоналізацією або законопроектом щодо заборони на повернення колишнім власникам націоналізованих банків.


Про це заявив юрист Андрій Портнов, коментуючи для агентства «Українські новини» інформацію про те, що бізнесмен Ігор Коломойський буде звертатися до юридичної команди А.Портнова для захисту своїх інтересів в європейських судах.

Юрист вважає, що оскільки його команда не вела справи Приватбанку, то і не зможе ефективно представити це питання ні в Європейському суді з прав людини, ні в будь-якому іншому суді. «Тому, якщо Ігор Коломойський, як він сказав, звернеться до нашої команди, то ми порекомендуємо йому якихось гарних фахівців на юридичному ринку», - сказав А.Портнов.

Нагадаємо, Верховний Суд 18 травня продовжить розгляд справи про законність списання депозитів сім'ї Суркісів на суму понад 1 млрд гривень під час націоналізації Приватбанку. Генеральний прокурор Ірина Венедіктова перед засіданням заявила, що відстоює інтереси держави в цій справі. Однак у ВС розцінили заяву генпрокурора як тиск.

«Я не володію матеріалами справи і знаю про неї з відкритих джерел. Але будь-яке публічне висловлювання Генпрокурора щодо майбутньої справи, де прокуратура є стороною справи, є грубим втручанням у правосуддя, - відповів А.Портнов на прохання журналістів прокоментувати ситуацію. - Такі дії регулюються кримінальним законодавством і є кримінально караними діяннями. З відкритих джерел мені відомо, що Верховний Суд звернувся зі скаргою до Вищої ради правосуддя. Я вважаю, що Вища рада правосуддя може юридично зафіксувати це грубе втручання. Тоді щодо Генпрокурора повинна бути розпочата процедура з її усунення з посади та притягнення до кримінальної відповідальності».

Закон і Бізнес