Закон і Бізнес


Угон та продаж танку в онлайн грі суд оцінив у 10,2 тис.


Вартість аккаунту в грі WOT може вимірюватися тисячами доларів.

18.03.2020 08:26
9122

27-річний чоловік підібрав пароль до особистого кабінету геймера в онлайн-грі «World of Tanks», змінив його та потім продав аккаунт.


Комунарський районний суд м. Запоріжжя ухвалив вирок, яким визнав правопорушника винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 361 Кримінального кодексу України  (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж, що призвело до витоку та порушення встановленого порядку маршрутизації інформації) та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 10 200 гривень.

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину визнав повністю та щиро розкаявся у скоєному.

Розглянувши матеріали кримінального провадження, суд дійшов висновку (вирок можна прочитати за посиланням) про доведеність вини обвинуваченого у вчиненні ним інкримінованого кримінального правопорушення та з урахуванням тяжкості вчиненого злочину, особи винного та того  факту, що останній раніше не судимий, призначив чоловіку покарання у вигляді штрафу, без застосування додаткового покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Крім штрафу, обвинуваченому доведеться сплатити на користь держави витрати у розмірі 6 280,40 гривень на залучення експерта.

За яку суму зловмисником був проданий аккаунт невідомій особі в суді не уточнюють.

Закон і Бізнес