Закон і Бізнес


У СБУ забирають підслідність на користь НАБУ та ДБР


12.03.2020 15:18
16827

В ході чергової реформи Служби безпеки України її автори вчергове обіцяють перенести акцент на функції спеціального органу. У СБУ «заберуть» ті статті Кримінального кодексу, якими займаються НАБУ, ДБР чи інші правоохоронні органи.


Сьогодні у Верховні Раді народний депутат Анатолій Бурміч представляв свій проект нового Закону про СБУ №3080, передає кореспондент видання «Закон і Бізнес».

За словами нардепа під час написання нового закону використовували досвід 31 країни.

 «Даний законопроект передбачає перенесення акценту саме на спеціальну службу, а не на правоохоронний орган. Тобто це буде спеціальний орган з правоохоронними повноваженнями. У СБУ забираються ті статті Кримінального кодексу, якими займаються НАБУ, ДБР, Генпрокуратура чи інші органи. Залишаються ті статті, за якими може працювати тільки спецслужба, - запевнив А.Бурміч. - Всі дії будуть здійснюватись тільки в рамках оперативно-розшукових чи кримінальних справ і, звичайно, з дозволу суду. Ніякої самодіяльності не буде».

За словами нардепа, при розробці законопроекту №3080 було проведено консультації з нинішніми та колишніми співробітниками СБУ.

Закон і Бізнес