Закон і Бізнес


Максимальний розмір судового збору за подачу скарг до адмінсуду обмежено


02.03.2020 15:41
8001

27 лютого 2020 року набули чинності зміни до Закону України «Про судовий збір», а саме встановлено обмеження сплати судового збору, що справляється за подання апеляційних та касаційних скарг до адміністративного суду.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі Новосанжарського райсуду Полтавської області.

Так, ставка судового збору для  апеляційної скарги на рішення суду, заяви про приєднання до апеляційної скарги на рішення суду, заяви про перегляд судового рішення у зв’язку з нововиявленими обставинами складає 150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги, алене більше 15 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Для касаційної скарги на рішення суду, заяви про приєднання до касаційної скарги на рішення суду — 200 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, але не більше 20 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.  

Доповнення до підпунктів 2 та 3  пункту 3 частини другої статті 4 Закону України «Про судовий збір» внесено Законом України  «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» від 16 січня 2020 року № 465-IX. 

Закон і Бізнес