Закон і Бізнес


Сергій Козлов:

Чи потрібен пам’ятник адвокатурі?


.

Сергій Козлов - керівник прес-служби Асоціації захисту прав правників
2176
2176

Днями, переглядаючи стрічку новин у мережі Фейсбук, прочитав досить креативну вакансію від однієї з юридичних фірм. Вимоги до претендентів були очікуваними, окрім одного аспекту - «вишенькою на торті» мала стати наявність адвокатського свідоцтва…


Використання цього фразеологізму стосовно інституту адвокатури особисто мені здалось досить недоречним, однак воно зовсім не збентежило автора посту. А одна з дописувачок навіть зверхньо прокоментувала: «І що такого, що порівняли з вишенькою. Не з брудом же…»
І власне тут стало однозначно зрозуміло, що як би гарно не були виписані гарантії адвокатської діяльності у профільному законі, як би високо не був встановлений статус інституту адвокатури на рівні Конституції та кодексів, справжній авторитет адвокатури потребує не лише закріплення, але й банального нагадування. Адже ми не дивуємось, коли бачимо пам’ятники вчителям, музикантам, шахтарям, пожежникам тощо. Проте досі в жодному куточку України не було встановлено жодного пам’ятника професії адвоката. Так, подекуди встановлені меморіальні дошки окремим видатним історичним постатям. Але, здається, адвокатура як правозахисний інститут давно вже заслужила на щось більше.

Чи потрібне суспільству нагадування про адвокатів-захисників, - читайте тут.

Закон і Бізнес