Закон і Бізнес


Злісна неявка до суду коштує 850 грн. Це неповага


20.02.2020 14:21
7093

Особу, яка систематично не з’являлася до суду в якості свідка, притягнуто до адміністративної відповідальності за прояв неповаги до суду та оштрафовано на 850 грн.


Відповідна постанова Сокирянського районного суду Чернівецької області про притягнення  до адміністративної відповідальності жителя с.Вітрянка Сокирянського району за частиною першою статті 185-3 КУпАП набрала законної сили, передає «Закон і Бізнес».  

Згідно з протоколом неповага до суду даної особи виразилась у тому, що він, будучи належним чином повідомлений про дату та час розгляду справи, злісно ухилявся від явки до суду в якості свідка, при розгляді справи про адміністративне правопорушення за статтею 130 КУпАП. В зв'язку із його неявкою, розгляд справи неодноразово відкладався, наслідком чого стало затягування розгляду справи по суті.

Правопорушник  свою вину визнав повністю і на нього було накладено стягнення у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн.), а також стягнуто судовий збір на користь держави в розмірі 420, 20 грн.

У суді підкреслили, що така несумлінна поведінка призводить до відкладення розгляду справи, і, як наслідок, — до затягування судового процесу. Це порушує права і законні інтереси як держави, так і інших учасників процесу, які належним чином виконують свої процесуальні обов’язки. Відповідно, подібна «нечемність» не повинна залишатися безкарною.

Закон і Бізнес