Закон і Бізнес


Декларування у 2020 році: чиновники не квапляться, НАЗК підганяє


.

20.02.2020 11:18
7518

Порівняно із минулорічною кампанією декларування, у 2020 році спостерігається зниження активності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. На подання декларацій залишився 41 день.


Відповідні застереження оприлюднило Національне агентство з питань запобігання корупції, передає «Закон і Бізнес».

Нагадаємо, 31 березня завершується термін подання щорічних декларацій за 2019 рік особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

В НАЗК повідомляють, що станом на 19 лютого до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, подано 114,2 тис. щорічних декларацій за 2019 рік. За аналогічний період 2019 року до Реєстру було подано на 55% більше декларацій.

З урахуванням збільшення кількості суб’єктів декларування Національне агентство просить не зволікати з поданням декларацій. Це дозволить уникнути критичних навантажень на Реєстр в останні дні кампанії. 

На сайті НАЗК розміщені:

роз’яснення щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю;

відповіді на популярні питання декларування-2020 у відео-форматі;

інформація щодо внесення в декларацію унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;

загальні рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування;

електронна форма для повідомлень про помилки під час роботи з декларацією “Технічна допомога”.

Закон і Бізнес