Закон і Бізнес


Чи варто звільнятись голові суду через конфлікт з підлеглою?


.

04.02.2020 10:48
17032

Якщо всім подобається керівник, а комусь одному ні, і це стало причиною сварок, скандалів, дисциплінарних стягнень та інших неприємностей, чи варто керівнику відмовитись від посади?


Конфлікт між суддею та її начальником в Октябрському районному суді міста Полтави, який є темою обговорення ЗМІ вже другий рік, дістався і до Ради суддів. Про це поговорили на черговому засіданні.

Служителька Феміди за минулий рік написала на свого керівника до РСУ 6 скарг. Очільник Ради Богдан Моніч виступав адвокатом голови суду. На його думку, не можна задовольняти усі забаганки підлеглих, а примхлива законниця їх має чимало. Іноді вона хоче вихідний в той час, коли всі працюють. Іншим разом їй забажається піти у відпустку поза графіком. Керівник правильно робить, коли відмовляє у цьому.

Але на захист скаржниці стала суддя Господарського суду міста Києва Оксана Марченко. «Ніхто інший, крім самої людини, не може усвідомити – є в конфлікт інтересів чи нема. Але діяти варто так, щоб у стороннього спостерігача не виникло об’єктивних сумнівів в неупередженості. Якщо голова суду усвідомлює, що в нього є негативне ставлення до підлеглої, то він має самоусунутись із посади», - вважає жінка.

Суддя ВС Володимир Кравчук був налаштований радикально – він вважав, що варто рекомендувати голові суду, в якому точаться сварки, звільнитись з адміністративної посади. На це відповів Б. Моніч: «Абсолютної рівності досягнути в усіх управлінських рішення дуже важко».

Детальніше про перебіг чергового засідання РСУ читайте в найближчому числі «Закон і Бізнес».

Закон і Бізнес