Закон і Бізнес


БПД береться за позасудове вирішення спорів


Для перегляду зображення у повному розмірі натисніть на картинку

23.01.2020 15:40
5607

Клієнти системи надання безоплатної правової допомоги матимуть доступ до медіації, у тому числі, у сімейних та спадкових спорах.


Це передбачено угодою про партнерство, що підписали Координаційний центр з надання правової допомоги та ГО «Асоціація сімейних медіаторів України», передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу Міністерства юстиції.

Основна мета співробітництва – забезпечення доступу вразливих груп населення до медіації, тобто позасудового вирішення спорів,  через систему безоплатної правової допомоги. Клієнтам БПД будуть роз’яснювати можливості застосування медіації.

Як зазначив в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов, у 2019 році до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги надійшло понад 106 тис. звернень з питань сімейного права. Це майже кожне шосте звернення, з яким зверталися українці для отримання правової допомоги.

На базі системи БПД у Вінницькій, Миколаївській, Одеській областях у минулому році було впроваджено пілотний проект «Забезпечення доступу вразливих груп населення до медіації у сімейних та спадкових спорах». Працюючи зі зверненнями громадян про надання правової допомоги у сімейних та спадкових спорах, фахівці під час спілкування з клієнтами перевіряли чи можливо застосувати медіацію. 45% клієнтів погодилися спробувати медіацію.

Зараз Координаційний центр та Асоціація сімейних медіаторів України планують проводити  тренінги, семінари та інші навчальні заходи для фахівців системи надання БПД, адвокатів, суддів та інших представників правничої спільноти. Також будуть організовані спільні заходи, спрямовані на підвищення рівня правової поінформованості про можливість альтернативного позасудового способу вирішення спорів за допомогою медіації.

Закон і Бізнес