Закон і Бізнес


Засідання ВРП 21 січня 2020 року


21.01.2020 08:32
5334

Сьогодні збереться на засідання Вища рада правосуддя. ВРП має перевести одного суддю, розглянути 3 скарги на рішення дисциплінарних палат ВРП, визначитися з наявністю підстав для притягнення судді до дисциплінарної відповідальності. Також мають бути затверджені висновки членів ВРП про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя.


Проект

Порядок денний № 5

засідання Вищої ради правосуддя

21 січня 2020 року

1. Розгляд матеріалів щодо переведення суддів:                                                   

Оленіч Юлії Володимирівни — до Сєвєродонецького міського суду Луганської області.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І. )

2. Розгляд матеріалів про звільнення суддів з посад на підставі підпункту 4 пункту 16¹ розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подань з рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів України:

Глинської Дарини Богданівни — судді Шевченківського районного суду міста Львова.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І. )

3. Розгляд питання щодо наявності підстав для притягнення судді Шевченківського районного суду міста Києва КОРМУШИНА Кирила Олександровича до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.)

4. Розгляд скарги судді Орджонікідзевського районного суду міста Харкова МАТВІЄВСЬКОЇ Ганни Вячеславівни на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 19 квітня 2019 року № 1204/1дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

5. Розгляд скарги судді Київського апеляційного адміністративного суду ПЕТРИКА Ігоря Йосиповича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 9 грудня 2019 року № 3386/2дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Гречківський П.М.)

6. Розгляд скарги Новікової Світлани Олександрівни на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 19 червня 2019 року № 188дп-19 про закриття дисциплінарного провадження стосовно прокурора Новомосковської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ТИХОНОВА Микити Сергійовича та керівника Новомосковської місцевої прокуратури Дніпропетровської області НОСЕНКА Артема Олександровича.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

7. Розгляд повідомлення судді Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області КОВАЛЬОВОЇ Юлії Валеріївни про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

8. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Говорухи В.І. – за повідомленням судді Дзержинського міського суду Донецької області ЧЕЛЮБЄЄВА Євгенія Вікторовича;

2) Гречківського П.М. – за повідомленням судді Сихівського районного суду міста Львова РУДАКОВА Ігоря Павловича;

3) Гречківського П.М. – за повідомленням судді Старобільського районного суду Луганської області КУДРЯВЦЕВА Ігоря Володимировича.

4) Худика М.П. – за повідомленням судді Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області КУРУС Руслани Іванівни;

5) Швецової Л.А. – за повідомленням судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду СЛУЧА Олексія Васильовича.

(Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.)

9. Різне.

Закон і Бізнес