Закон і Бізнес


Українських правників запрошено на міжнародний форум у Римі


Протокольна зустріч голови правління Асоціації захисту прав правників України Олексія Фазекоша та доктора Мауріціо Лорі з Ради ордена дипломованих правників та бухгалтерів Риму.

17.01.2020 15:23
5162

Українська делегація на чолі з головою правління Асоціації захисту прав правників України Олексієм Фазекошем візьме участь у Форумі з міжнародного права, який відбудеться навесні у Римі.


Запрошення взяти участь у Форумі було передано під час візиту до Мукачева італійської делегації на чолі з доктором Мауріціо Лорі з Ради ордена дипломованих правників та бухгалтерів Риму, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на видання Vector News.

Як зазначив іноземний гість, його участь в якості делегата на Першому Об’єднавчому форумі правників, підприємців, науковців та медіа, який відбувся в Мукачеві в грудні 2019 року, надало йому значних репутаційних впливів і у себе на батьківщині. Що, врешті-решт, і дозволило пану Лорі стати членом Муніципального парламенту Риму.

Олексій Фазекош у свою чергу зазначив: «Україна наразі планує свій розвиток у відповідності до європейських цінностей, демократії та принципів верховенства права. Водночас, і в парламенті, і на рівні органів місцевого самоврядування все ще критично низькою є присутність фахових юристів, які розуміють глибинні механізми тих чи інших подій, здатні відстоювати правові інструменти вирішення проблемних питань. Вітаючи доктора Лорі з обранням до Римського парламенту, водночас зазначу, що я також прийняв для себе важливе рішення балотуватись до органів місцевого самоврядування на найближчих місцевих виборах, оскільки не тільки є очільником Закарпатського осередку політичної партії «Соціалісти», але й є заступником голови цієї партії».

Під час перемовин з італійською делегацією, Олексій Фазекош жартома сказав, що оскільки Форум в Мукачево допоміг пану Лорі стати місцевим депутатом у себе в Римі, то, вочевидь, і в Мукачево можуть розраховувати на зворотну послугу. Але співрозмовники сприйняли ці слова з усією серйозністю, і запевнили Олексія Фазекоша, що вони в обов’язковому порядку нададуть усю можливу (в рамках діючого законодавства) допомогу під час його виборчих перегонів.

Конкретні механізми та шляхи співпраці будуть обговорені під час Форуму з міжнародного права в Римі. До складу української делегації, яка візьме участь у форумі, окрім Олексія Фазекоша також увійшли керівник Секретаріату Асоціації захисту прав правників України Дарія Біловар та заступник Голови Мукачівської міськрайонної спілки підприємців Ігор Капітан.

Українська делегація не тільки матиме можливість взяти участь у Форумі, де Олексій Фазекош розповість про розвиток правозахисних організацій в Україні, але й відвідає Муніципальний парламент Риму, де матиме можливість висловитись під час сесії, на якій розглядатиметься питання про стан зв’язків між правозахисними громадськими асоціаціями України та Італії, обговорюватиметься загальний розвиток суспільних інструментів задля поширення серед населення взаєморозуміння на основах принципів права та демократичних цінностях.

Закон і Бізнес