Закон і Бізнес


Закон про державну мову хочуть скасувати


10.12.2019 12:27
7462

До парламенту внесено законопроект про скасування Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» у чинній редакції.


Ініціатором скасування закону виступив нардеп від фракції «Слуга народу» Максим Бужанський, про що він повідомив у своєму Telegram-каналі, передає «Закон і Бізнес».

На думку автора, чинний закон про мову нічого спільного з захистом і розвитком української мови не має, а спрямований на дискримінацію носіїв інших мов, в першу чергу, російської мови.

«Закон цей безпосередньо завдає шкоди нашій державі, виштовхуючи наших громадян з нашого інформаційного поля в чуже. Це закон для тих, хто не хоче бачити Україну сильною, сучасною, багатонаціональною державою», — зазначив М. Бужанський.

Народний обранець  упевнений, що скасування закону про мову в чинній редакції, відкриє можливість для написання дійсно гідного документу.

«І новий закон буде відповідати інтересам нашої країни і європейським цінностям, про які так багато говорили автори попереднього закону. І якими вони знехтували, відверто ущемивши і принизивши права не україномовних громадян України. Про що прямо говориться у висновках Венеціанської Комісії», — наголосив нардеп.

Закон і Бізнес