Закон і Бізнес


ГПУ підозрює суддю в участі у злочинній групі


27.11.2019 10:24
6922

Прокуратура спільно з СБУ припинили діяльність злочинної організації, пов’язану із незаконним відчуженням об’єктів нерухомості в місті Києві, до якої, як вважає слідство, причетний був суддя.


Про це «ЗіБ» повідомили у ГПУ.

За даними слідства, учасники угруповання використовували підроблені документи, несанкціонований доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та рішення судів, які у подальшому були скасовані. За результатами таких дій упродовж 2017-2019 років у столиці відчужено 3 земельні ділянки, 8 квартир, 2 будинки, 33 паркомісця та гараж.

У цьому провадженні прокуратура оголосила підозру судді за ч. 1 ст. 375 КК України (постановлення завідомо неправосудного рішення судді). Стосовно ще шістьох підозрюваних застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та домашнього арешту. Досудове розслідування триває.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Закон і Бізнес