Закон і Бізнес


Член розпущеної ВККС повернувся до роботи


08.11.2019 12:37
8533

У зв’язку з набранням чинності Законом від 16.10.2019 № 193-IX «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування» члени ВККС склали свої повноваження і повертаються до попередньої діяльності. Зокрема, Олександр Дроздов вже поновив право на заняття адвокатською діяльністю.


Про це свідчать дані Єдиного реєстру адвокатів України, передає «Закон і Бізнес». Статус адвоката він призупиняв у зв’язку із його обранням V З’їздом адвокатів України на посаду члена ВККС.

О.Дроздов є членом президентської комісії з питань правової реформи. Він виступав проти судової реформи відповідно до проекту №1008 та обгрунтовував необхідність накладення Президентом вето на закон з наступним поверненням його на повторний розгляд Верховної Ради України. О.Дроздов наполягав на необхідності врахування в законі висновків Венеціанської комісії. А також як член науково-консультативної ради КСУ у своєму висновку він заперечував скасування адвокатської монополії.

Нагадаємо, 7 листопада у зв’язку із набранням чинності Законом щодо діяльності органів суддівського врядування були припинені повноваження нинішнього складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. У зв’язку із цим члени ВККС звернулися до суддів із сподіванням, що новий склад ВККС використає весь досвід і напрацювання своїх попередників для зміцнення судової системи та утвердження верховенства права в Україні.

Закон і Бізнес