Закон і Бізнес


Суд розгляне питання щодо скасування міжнародного іспиту з медицини


06.11.2019 13:05
8408

Окружний адміністративний суд міста Києва об’єднав дві справи щодо скасування міжнародного іспиту з основ медицини для студентів-медиків в одне провадження, яке розгляне 5 грудня.


5 листопада відбулось підготовче засідання Окружного адміністративного суду міста Києва у справі щодо скасування міжнародного іспиту з основ медицини для студентів-медиків, що був затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 28.03.2018 №334, передає «ЗіБ».

Як зазначили в ОАСК, відповідний позов до суду подали студентка Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна та народний депутат України VIII  скликання Валерій Писаренко. Позивачі зазначають, що запроваджений міжнародний іспит з основ медицини базується на програмах іноземних освітніх агентств забезпечення якості вищої освіти, в той час як КМУ досі не затверджено перелік іноземних агентств, сертифікати яких визнаються в Україні. На думку позивачів, в такій ситуації мають місце порушення Закону України «Про вищу освіту» та конституційного права громадян України на вищу освіту.

Оскільки в провадженні суду перебуває ще одна справа з однорідними позовними вимогами до одного й того самого відповідача, суд об’єднав в одне провадження для спільного розгляду і вирішення адміністративні справи  №640/12683/19 та №640/12298/19. Такі заходи вжиті  судом з на підставі статті 172 Кодексу адміністративного судочинства України. Суд оголосив перерву у підготовчому провадженні до 5 грудня 2019 року.

Закон і Бізнес