Закон і Бізнес


Вийшла монографія про засади верховенства права у кримінальному провадженні


04.11.2019 14:03
6284

Вийшла друком монографія судді-спікера, слідчої судді ВАКС Віри Михайленко «Реалізація засади верховенства права у кримінальному провадженні».


У роботі розкриті історичні аспекти та міжнародно-правові стандарти регулювання засади верховенства права у кримінальному процесі; поняття та юридичний зміст верховенства права як засади кримінального провадження, досліджено місце верховенства права в системі засад кримінального провадження та співвідношення верховенства права та законності, передає «ЗіБ».

Як повідомили у прес-центрі судової влади, у монографії також проаналізовано реалізацію засади верховенства права під час застосування заходів забезпечення кримінального провадження, проведення слідчих (розшукових) дій та під час прийняття процесуальних рішень щодо закінчення досудового розслідування. Розкриті аспекти реалізації засади верховенства права під час вирішення питання щодо допустимості доказів, а також під час судового розгляду і ухваленні вироку судом першої інстанції.

Видання буде корисним для усіх, хто цікавиться проблемами кримінального процесу та утвердженням принципів верховенства права в Україні.

Закон і Бізнес