Закон і Бізнес


Вийшла збірка статей про застосування норм Кодексу з процедур банкрутства


30.10.2019 14:15
5491

Збірка висвітлює певні проблеми застосування Кодексу України з процедур банкрутства та нові зміни і підходи законодавця у відносинах неплатоспроможності.


Друком вийшла збірка з 23 наукових статей про застосування норм Кодексу України з процедур банкрутства за загальною редакцією Сергія Жукова, доктора юридичних наук, судді-спікера Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, передає «ЗіБ» з посиланням на АПУ.

У виданні опубліковані роботи українських правників щодо проблемних питань застосування вказаних процедур та їх вплив на майбутнє сфери.

Видання створене за ініціативи судової палати для розгляду справ про банкрутство за сприяння Асоціації правників України.

Автори статей, серед яких 16 членів Асоціації правників України, висвітлили власне сприйняття окремих інститутів банкрутства та окреслили вагомі підходи та індивідуальні шляхи удосконалення новел Кодексу.

Вони підкреслюють: викладені висновки та рекомендації потребують активного подальшого обговорення.

Зокрема, С.Жуков зазначив, що наразі жоден з діючих законів не досяг поставленої мети врегулювання умов порядку відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом та застосування ліквідаційної процедури з метою повного/часткового задоволення вимог кредиторів.

Водночас, набуття чинності Кодексом нині є вже четвертою спробою законодавця з 1991 року суттєво змінити законодавство про банкрутство. Він називав це певним викликом для суддів та всієї юридичної спільноти та закликав до спільного його вдосконалення.

Закон і Бізнес