Закон і Бізнес


ГПУ виклала понад 6 тисяч питань для атестації прокурорів


16.10.2019 12:29
9793

Перелік тестових питань для перевірки знань та вмінь застосовувати закони з’явився сьогодні на офіційному веб-сайті Генпрокуратури в рамках атестації прокурорів.


Тестові питання поділені за блоками, повідомляє «Закон і Бізнес».

Так, наведено 1352 питання щодо знання норм Кримінального процесуального кодексу України, 1596 питань стосуються сфери застосування Кримінального кодексу, 379 – антикорупційного законодавства України, 365 – статей Конституції тощо.

Загалом прокурорам, які подали заяву на проходження атестації, запропоновано 6 тисяч 448 запитань на знання різних нормативних актів.

Графік і місце проведення тестувань будуть опубліковані пізніше, вказано на веб-сайті ГПУ. Однак у затвердженому Положенні про порядок проходження прокурорами атестації сказано, що перелік тестових питань оприлюднюється не пізніше, ніж за сім календарних днів до складання іспиту.

Нагадаємо, атестація прокурорів для переведення на роботу до Офісу Генерального прокурора, обласної або окружної прокуратури відбуватиметься на виконання закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури». Процедура полягає у перевірці професійних компетенцій та відповідності вимогам професійної етики і буде організована в три етапи.

Прийом заяв про намір пройти атестацію тривав з 4 жовтня до 15 жовтня 2019 року.