Закон і Бізнес


У Президента пояснили механізм запровадження РРО для ФОП


16.10.2019 11:23
5602

Підприємців лякають необхідністю придбання касових апаратів за шалені гроші, хоча насправді достатньо буде завантажити собі у телефон безкоштовний додаток, який надасть Державна фіскальна служба.


Про це повідомила заступник керівника Офісу Президента Юлія Ковалів після консультацій з експертами, нардепами та урядовцями щодо політики стосовно малих підприємців, передає «Закон і Бізнес».

За словами Ю.Ковалів, електронні чеки для ФОПів запроваджуються лише з 2021 року. «Тому ті, хто лякають малих підприємців штрафами за невидачу електронного чека вже з нового року, просто вводять людей в оману або відверто маніпулюють», – наголосила заступниця керівника ОП.

Закони щодо запровадження електронних чеків спрямовані не проти фізичних осіб – підприємців, а проти великого бізнесу, який оформлює свою діяльність як групу ФОПів, тим самим зменшуючи обсяг сплати податків, запевняє Ю.Ковалів. Протестні настрої представників малого бізнесу вона пояснює «недостатньою поінформованістю стосовно норм ухвалених парламентом законів», а також «навмисними маніпуляціями та перекручуванням».

Як відомо, закони «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» (на базі законопроекту №1053-1) та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» (на базі законопроекту №1073) були неоднозначно сприйняті підприємцями.