Закон і Бізнес


Виконавча служба вдається до перезавантаження


09.10.2019 11:55
8001

У сфері примусового виконання рішень відбувається перезавантаження. І завдяки реалізації низки важливих кроків ефективність виконавчої служби уже підвищилася.


Про це повідомив заступник міністра юстиції України з питань виконавчої служби Андрій Гайченко, повідомляє «Закон і Бізнес».

За його словами, лише за один місяць до Державного бюджету України перераховано виконавчого збору більше, ніж за весь 2018 рік. Якщо торік ця сума загалом становила 168 млн грн, то протягом поточного місяця уже сягнула 178 млн грн. За місяць Міністерство юстиції передало на примусову реалізацію майна на 314 млн грн.

ДВС продовжує активно боротися з недобросовісними роботодавцями, зазначив А. Гайченко. Тільки за останній місяць державні виконавці стягнули 72,4 млн грн заборгованості по заробітній платі, що є найвищим місячним показником за цей рік. Загалом від початку року держвиконавцями стягнуто з роботодавців заборгованість в сумі 402,1 млн грн.

Серед інших реалізованих ініціатив – оновлення складу Кваліфікаційної та Дисциплінарної комісій приватних виконавців. За повідомленням заступника міністра юстиції, уже відбулися установчі засідання комісій у новому складі та два кваліфікаційних іспити осіб, які виявили намір здійснювати діяльність приватного виконавця.