Закон і Бізнес


Порядок проходження атестації прокурорами затвердили у ГПУ


04.10.2019 16:55
6970

Щоб обійняти посаду прокурора в Офісі Генерального прокурора, обласних та окружних прокуратурах, потрібно буде пройти атестацію.


Її послідовність та правила проведення визначає Положення про порядок проходження атестації, затверджене наказом Генпрокурора від 03.10.2019 №221, повідомляє «Закон і Бізнес».

Згідно з документом, атестація відбуватиметься у три етапи. Під час перших двох шляхом автоматизованого анонімного тестування будуть оцінюватися знання, навички та вміння застосовувати закони. Останній етап – перевірка доброчесності на співбесіді включно з виконанням ситуаційного завдання.

Так, під час тестування потрібно буде за допомогою комп’ютера дати відповідь на 100 питань за 100 хвилин. Прохідний бал – 70. Перелік тестових питань опублікують на веб-сайті ГПУ не пізніше, ніж за тиждень до іспиту. Там же буде викладено зразок практичного завдання, яке мусять за 45 хв. виконати прокурори, котрі успішно пройшли обидва етапи та були допущені до співбесіди.

Атестацію проводитимуть кадрові комісії, які мають право отримувати в органах державної влади будь-яку відповідну інформацію про прокурора, зокрема, щодо дисциплінарних проваджень, скарг на його дії, дотримання ним правил професійної етики та доброчесності тощо.

І на завершення: після всіх електронних неупереджених тестувань вердикт щодо прокурора виноситься відкритим голосуванням членів комісії.

Атестація проводиться на виконання закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури», зазначають у ГПУ.

Закон і Бізнес