Закон і Бізнес


Штрафи за неналежно оформлені трудові договори суттєво зменшать


03.10.2019 16:30
5145

Парламент вирішив пом’якшити відповідальність для роботодавців, які порушують норми трудового законодавства.


За таке рішення проголосували 288 народних депутатів, схваливши за основу Проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо усунення норм, які порушують права та законні інтереси роботодавців України), повідомляє «Закон і Бізнес».

У пояснювальній записці до законопроекту за №1233 зазначено, що 2016 року Верховна Рада запровадила нищівні за своїми розмірами штрафи, що практично запустило процес ліквідації малого та середнього бізнесу в Україні.

Штрафні санкції не повинні загрожувати банкротством підприємцям, котрі використовують найману працю у своїй господарській діяльності, пропонує проект закону.  

Так, якщо роботодавець не оформив із працівником трудовий договір, або оформив його на неповний робочий час, тоді як робота виконувалася в повному обсязі, або виплачував зарплатню без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків, – у такому разі він відбудеться письмовим попередженням. Повторне порушення впродовж року каратиметься штрафом  у чотирикратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного неналежно оформленого працівника.

Розмір штрафу за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці, а також гарантій та пільг працівників, залучених до виконання військової служби, зменшується до суми двократного розміру мінімалки.

Також визначений штраф за недопуск до перевірки щодо працевлаштування – проект закону пропонує встановити його у восьмикратному розмірі мінімальної заробітної плати.

За усі інші порушення вимог трудового законодавства до роботодавців застосовуватиметься письмове попередження або штраф у розмірі мінімальної зарплатні в разі ігнорування зауважень.

Закон і Бізнес