Закон і Бізнес


Новий закон про СБУ міститиме «вакцини» проти загроз нацбезпеки


.

01.10.2019 17:43
5793

Служба безпеки України має не лише аналізувати загрози національній безпеці в режимі онлайн, але й передбачати нові, оперативно розробляючи «вакцини», що зможуть нейтралізувати загрози ще на етапі їхнього виникнення.


Про це заявив голова СБУ Іван Баканов, коментуючи концепцію нової редакції Закону «Про Службу безпеки України», представлену на засіданні Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу відомства.

У спецслужбі обіцяють, що наслідком ухвалення нового закону стане наймасштабніша реформа СБУ за часів незалежності. Необхідність кардинальних змін пов’язують із швидкісною мутацією викликів, що впливають на рівень національної безпеки.

Серед пріоритетних напрямів реформи називаються:

- відмова від невластивих функцій та унеможливлення розслідування злочинів, що не становлять загрози державній безпеці України;

- розширення контррозвідувального вектору роботи;

- скорочення та перезавантаження кадрового складу;

- демілітаризація.

Найближчим часом проект нової редакції Закону «Про Службу безпеки України» має буде презентований міжнародним партнерам і поданий Президенту України для внесення до Верховної Ради.

Закон і Бізнес