Закон і Бізнес


Конституція - мертва, адвокатів витіснить AI, - футуролог


Виступ Андрі Длігача ще довго згадували наступні спікери.

27.09.2019 13:55
6668

Конституція — це мертва конструкція, бо вона описує минуле. І щоб бути успішними, адвокатам слід думати про майбутнє, а не думати про минуле.


Таку думку під час форуму Асоціації адвокатів України «Адвокатура. Формула успіху», який сьогодні проходить у Києві, висловив стратег, футуролог, траблшутер та генеральний директор групи компаній «Advanter Group» Андрій Длігач, передає кореспондент видання «Закон і Бізнес».

Саме тому, на погляд експерта, зокрема треба вирощувати клієнта, а не підлаштовуватись під нього. «Глобалізація перетворює нас з тих, хто йде слідом за трендами, в тих, хто створює ці тренди», — запевнив футуролог. Це мало б підбадьорити учасників форуму, однак ні.

Подальші тези, які він озвучив, свідчать, що роль людини у розвинутому суспільстві, в якому існує штучний інтелект, буде зведено до мінімуму і майбутні віртуальні юристи зможуть вигравати справи краще, за адвокатів. «В сьогоднішньому світі не обов'язково існувати, щоб добре заробляти», запевнив він і навів у приклад неймовірно популярну голографічну модель, яка має чимало підписників у соцмережах.

Втім, учасники форуму, які після нього взяли слово, заперечили передбачення футуриста у непотрібності юристів. Адже людині завжди хочеться поспілкуватись з людиною, побувати на особистій зустрічі. Те, хто з них має рацію, - покаже близьке майбутнє.

Закон і Бізнес