Закон і Бізнес


Судді втомилися від навантаження та чекати завершення кваліфоцінювання, — РСУ


11.09.2019 16:29
8871

У Миргородському міськрайонному суді наявні проблеми з кадровим наповненням та охороною суду. Однак, не зважаючи на значну завантаженість, колектив суду працює злагоджено та плідно, також має гарний показник розгляду справ.


Такі висновки зробив член Ради суддів України суддя Харківського окружного адміністративного суду Олексій Котеньов, відвідавши минулого тижня Миргородський міськрайонний суд Полтавської області, передає «ЗіБ».

Як зазначили у прес-службі РСУ, Миргородський міськрайонний суд Полтавської області утворений шляхом об’єднання Миргородського міського та районного судів у 2004 році, за штатом у суді має працювати 7 суддів та 32 працівники апарату суду. Але наразі в Миргородському міськрайонному суді Полтавської області здійснюють судочинство лише 3 судді, розповіла голова суду Валентина Куцин.

Утім, незважаючи на значне навантаження, розгляд справ проводиться в розумні строки. Так, у минулому році середня кількість справ та матеріалів, що перебували на розгляді в розрахунку на одного суддю складала 808. А вже станом на 4 вересня 2019 року ця кількість зросла до 1160 справ і матеріалів на одного суддю, тобто на 352 справи і матеріала. При цьому кількість цивільних справ зменшилась порівняно з минулим роком, а от кримінальних – зросла.

Судді поскаржились на проходження кваліфоцінювання, яке вони досі ще не пройшли. Наразі лише суддя Олександр Городівський пройшов переатестацію, оскільки брав участь у конкурсі у Верховний Суд,  а судді Валентина Куцин і Світлана Андрущенко-Луценко – очікують проведення співбесіди.

Керівник апарату Лідія Іванко зазначила, що у Миргородському міськрайонному суды Полтавської області відсутня судова охорона. У неробочий час охорона приміщення здійснюється засобами сигналізації, виведеної на пульт Поліції охорони (Державної служби охорони), а в робочий час – відсутня, хоч для забезпечення безпеки перебування відвідувачів і працівників чергові розпорядники чергують у приміщенні суду. Вхід до приміщення обладнаний арковим металодетектором та турнікетом.

Обговорили також матеріальне забезпечення суду – приміщення площею 821,9 м2 побудовано у 1980 році. Останніми роками поступово проводиться ремонт.

У суді 4 зали судових засідань із загородженнями для підсудних зі спеціального захисного скла. Вони облаштовані системами відеоконференцзв’язку. Загалом рівень матеріально-технічного забезпечення в суді називають задовільним та окремо зазначають, що порівняно з 2018 роком заробітна плата працівників суду дещо нижча.

Закон і Бізнес