Закон і Бізнес


На суддів поскаржились до ДБР та звинуватили у хабарництві


28.08.2019 14:58
6071

Позивач звинуватив колегію П’ятого апеляційного адміністративного суду в отриманні хабара від відповідача та звернувся до органів ДБР для притягнення всіх суддів цієї колегії до кримінальної відповідальності.


Вища рада правосуддя розглянула повідомлення суддів П’ятого апеляційного адміністративного суду Андрія Бойка та Юрія Осіпова про втручання в їхню діяльність як суддів щодо здійснення правосуддя, передає «Закон і Бізнес».

Як зазначено у повідомленнях суддів, у провадженні П’ятого апеляційного адміністративного суду перебуває апеляційна скарга на рішення Одеського окружного адміністративного суду в адміністративній справі до начальника управління соціального захисту населення Подільської міської ради Одеської області.

Під час розгляду справи апелянт обурився відмовою судової колегії у задоволенні його клопотань та усно заявив про відвід складу колегії, викрикував «Ганьба!» та погрожував притягненням всіх суддів цієї колегії до кримінальної відповідальності.

Згодом він надіслав на адресу головуючого письмову заяву про відвід складу колегії. Також у заяві про відвід позивач зазначає, що судді О.Шевчук, А.Бойко, Ю.Осіпов  «розглядають цю справу не для того, щоб прийняти справедливе рішення, а щоб відробити отриманий «змістовний хабар» від відповідача», і саме у зв’язку із цим він звернувся до органів ДБР з повідомленням про вчинення кримінального злочину зазначеними суддями.

Судді Ю.Осіпов та А.Бойко  вважають такі висловлювання на адресу всієї колегії суддів та власне самі дії апелянта протиправними, «тиском» на суддів з метою ухвалення судом «зручного» для  позивача судового рішення, що є «прямим втручанням» у здійснення правосуддя і містить ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 376 КК України (втручання в діяльність судових органів).

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину, вчиненого щодо суддів П’ятого апеляційного адміністративного суду А.Бойка та Ю.Осіпова.

Закон і Бізнес