Закон і Бізнес


Як не стати жертвою шахраїв під час купівлі квартири?


15.08.2019 13:35
5380

У головному територіальному управлінні юстиції Кіровоградщини поінформували, як не потрапити в майнову аферу під час придбання житла та на на які аспекти звертати увагу.


Як повідомили «ЗіБ» у Мін’юсті, перед купівлею житла фахівці радять ретельно перевіряти документи і відомості у електронному  державному реєстрі  майнових прав на нерухомість.

Щоб не потрапити на гачок до аферистів, якщо є можливість, то варто під час укладання угоди забезпечити собі юридичний супровід адвоката, який перевірятиме всі документи.

Якщо зайвих коштів на юристів немає, тоді доведеться самому все ретельно перевірити.

Ось головні тривожні дзвіночки, на які варто звернути увагу під час процесу купівлі майна:

- За короткий час у майна регулярно змінювались власники, тобто фактично відбулось декілька перереєстрацій житла з незрозумілих причин.

-  Людина намагається реалізувати щойно придбану собі квартиру.

- Огляд житла потенційному покупцеві організовує не сам власник житла й не рієлтор, який спеціалізується на продажу нерухомості, а стороння особа.

- Укладанням угоди купівлі-продажу займається знову ж таки не власник будинку чи квартири особисто, а людина за довіреністю.

 Крім того, варто засвідчувати угоду купівлі-продажу у перевіреного нотаріуса. При цьому є одне неписане правило: право обирати нотаріуса залишається за покупцем, а не продавцем житла чи будь-якого іншого виду майна.

Закон і Бізнес