Закон і Бізнес


Суддю засудили за зухвалу поведінку відносно поліцейського


14.08.2019 17:32
8245

Суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду Дмитро Запорожан продемонстрував свою зухвалу поведінку під час спілкування з патрульними поліцейськими.


Відповідне відео оприлюднили громадські активісти у ЗМІ та соціальних мережах, на яке недвоволено відреагував  голова Ради суддів України Богдан Моніч, передає «Закон і Бізнес» з  посиланням на РСУ.

Зокрема, Б.Моніч прокоментував, що «обставини, за яких відбулося спілкування судді з поліцейськими, а це: неприхована зверхність, зарозумілість, їх приниження, як осіб, які знаходяться при виконанні службових обов'язків і як людей, свідчать про значні проблеми у морально-етичних цінностях цієї людини, яка має високий статус судді і наділена правом на виконання функцій держави».

Голова РСУ зазначив, що з метою подальшого реагування Ради суддів України на таку поведінку судді, він звернеться до правоохоронних органів з проханням надати повний відеозапис з місця події. Також він запропонує обговорити поведінку судді на зборах суддів П'ятого апеляційного адміністративного суду.

Закон і Бізнес