Закон і Бізнес


Як зміниться процес стажування адвокатів, розповіли в НААУ


06.08.2019 16:07
5368

У вересні Робоча група Ради адвокатів планує представити концепцію реформи стажування. А власне сама реформа може стартувати не раніше червня 2020 року, та передбачатиме перехідний період для адаптації змін.


Про це розповів заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій 6 серпня під час засідання робочої групи, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на НААУ.

Під час обговорення концепції пропонованих змін В.Гвоздій представив ключові блоки змін процесу стажування. Програма стажування передбачатиме набуття практичних навичок у а)організації роботи адвоката (вибір форми адвокатської діяльності, оподаткування, діловодство) б) робота з клієнтом, відносини адвокатів з суддями, взаємодія з громадськістю та ЗМІ в) складання документів та ознайомлення з цивільним, господарським, кримінальним та адміністративним процесами.

Реформа стажування передбачатиме запровадження навчання для керівників стажування за принципом «тренінг для тренерів». При цьому Валентин Гвоздій наголосив на тому, що така ідея не ставить під сумнів досвід адвокатів, а направлена на навчання єдиній методиці передачі професійного досвіду. За пропозицією голови ради адвокатів Херсонської області Інни Мокіної, розробку таких тренінгів буде доручено групі представників рад адвокатів регіонів, аби кожен регіон міг долучитися до реформи.

Реформа стажування також передбачатиме запуск онлайн-платформи, користувачами якої будуть стажисти, керівники стажування, РАР та НААУ. Система дозволятиме отримувати загальну довідкову і статистичну інформацію про стажування та подавати оперативні звіти про проходження стажування.

Як пояснив В.Гвоздій, концепція реформи стажування може бути подана на найближче засідання РАУ.

У ході зустрічі також було обговорено практичне впровадження Порядку підвищення кваліфікації адвокатів у регіонах, адже забезпечення зворотного зв’язку у впровадженні цієї реформи є важливим.

Закон і Бізнес