Закон і Бізнес


ВР оголосила конкурс на посаду судді КСУ


16.07.2019 11:25
3309

Верховна Рада оголосила про початок конкурсу для відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України і початок прийому пропозицій депутатських фракцій та груп щодо кандидатів на посаду судді КСУ.


Про це «ЗіБ» повідомили у прес-службі парламенту.

Станом на 15 липня 2019 року вакантною є 1 посада судді Конституційного Суду України, призначення на яку здійснює Верховна Рада України.

Зазначається,  що депутатська фракція і група може запропонувати по одному кандидату на кожну вакантну посаду судді КСУ та надіслати до ВР свої пропозиції разом з заявою особи, яка виявила намір обійняти посаду судді та іншими документами до 14 серпня 2019 року.

До заяви додаються наступні документи: автобіографія, мотиваційний лист, копія документа про громадянство України, стаж професійної діяльності у сфері права, декларація особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, декларація родинних зв’язків судді та декларація доброчесності судді, копія диплома про вищу юридичну освіту,письмова згода на обробку персональних даних, заява про проведення перевірки.

Закон і Бізнес