Закон і Бізнес


Стажування для адвокатів: РАУ ввела нову вимогу


26.06.2019 17:00
6053

Рада адвокатів України посилила вимоги до якості проходження стажування. Зміни стосуватимуться як майбутніх адвокатів, так і керівників стажування.


Підставою для дискусії про контроль дотримання вимог, встановлених до стажування законом та рішеннями органів адвокатського самоврядування, стали факти внесення до ЄРАУ відомостей про адвокатів, які не пройшли адаптаційного онлайн-курсу для стажерів, передає «ЗіБ» з посиланням на НААУ.

Як пояснив заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій, пройти онлайн-курс в обхід запобіжників, які гарантують реальне вивчення матеріалу, неможливо. В разі, якщо користувач прискорено або всліпу пройшов усі завдання і тести цього курсу, система блокує такого користувача і він не може отримати сертифікат про складання адаптаційного курсу. Такий заблокований користувач не може вважати, що не зміг отримати сертифікат про проходження курсу з технічних причин і має пройти курс у належному порядку.

Відтак, РАУ вирішила змінити положення про організацію та проведення стажування і доповнити його вимогою до стажера надати сертифікат про проходження онлайн-курсу стажера Раді адвокатів регіону.

Окрім того, будуть запроваджені курси для керівників стажування, які включатимуть навчання методик викладання, за зразком тренінгів для тренерів.

Програмне наповнення нового курсу планується розробити до кінця року.

Закон і Бізнес