Закон і Бізнес


У системі правової допомоги з’явились послуги медіатора


30.05.2019 12:42
2933

Відтепер врегулювати конфлікт можна за допомогою медіації на базі Одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.


Як повідомили «ЗіБ» у Координаційному центрі БПД, Одеса стала першим в Україні містом, де громадяни можуть скористатись послугами медіаторів на безоплатній основі.

Фахівці місцевих центрів кваліфіковано пропонуватимуть клієнтам вирішувати спір або конфлікт за допомогою медіатора, використовуючи покроковий алгоритм під час консультування.

У разі успішної реалізації проекту це дасть змогу економити бюджетні кошти на оплату послуг адвокатів та зменшить кількість справ, що передаватимуться до суду.

Зазначимо, що сімейні та спадкові питання знаходяться в п’ятірці найпоширеніших категорій звернень клієнтів системи БПД. Минулого року надійшло понад 104 тис. звернень із сімейних питань  та понад 60 тис. зі спадкових, тоді як кількість вирішених з них спорів між сторонами за допомогою медіації становить одиниці. Водночас показовим є досвід США та Канади, де близько 80% всіх спорів вирішується за допомогою медіації без звернення до суду.

Закон і Бізнес