Закон і Бізнес


Інцидент з головою Ради адвокатів Києва: подробиці


Фото: ФБ-сторінка адвоката Миколи Голодняка

20.05.2019 10:17
5640

У неділю, 19 травня, дорожньо-транспортна пригода в центрі Києва переросла у побиття правоохоронцями адвокатів. Однією із сторін конфлікту виявився глава Ради адвокатів Києва Петро Рябенко.


Свою версію події він розповів виданню Страна.UA.

За словами П.Рябенка, близько 16:30 він разом з синами Владиславом і Денисом (які також є адвокатами) приїхали на Печерськ для надання правової допомоги одному з учасників ДТП. Спроба скласти схему пригоди наразилася на відмову з боку правоохоронців, які порадили не повчати поліцейських. Ті склали протокол і вилучили права.

Паралельно виник конфлікт з представником другого учасника ДТП. Він вдарив Владислава Рябенка, а поліцейський напав на клієнта. П.Рябенко, що підбіг до них, отримав удар від поліцейського, який також бризнув газом в очі з балончика.

Через посилення конфлікту на місце прибуло кілька нарядів поліції. Правоохоронці наділи наручники на адвокатів. І лише втручання колег-адвокатів, що приїхали на підтрику,  завадило поліцейським доставити Рябенків до Печерського районного відділу.

За підсумками Владислав і Денис Рябенки були госпіталізовані в лікарню. Сам П.Рябенко оцінює дії правоохоронців як перешкоджання адвокатській діяльності, нанесення тілесних ушкоджень та зловживання співробітниками нацполіціі службовим становищем.

Закон і Бізнес